L’any 1917 un grup d’empresaris i particulars van decidir que la xarxa elèctrica de Caldes de Montbui havia de ser renovada i posada a punt per cobrir les necessitats elèctriques del municipi.

El primer Consell d’Administració estava format per Ginés Díaz (president), Avel∙lí Xalabarder (director gerent), Francesc Monserrat (secretari), Francesc Torras (vocal) i Olegario Godó (vocal).

Així va néixer Electra Caldense, que serviria com a pilar del desenvolupament de la població i tindria com a objectiu oferir la millor xarxa elèctrica possible a tots els residents.

Per aconseguir el seu objectiu, els fundadors d’Electra Caldense van assegurar la provisió d’electricitat de mitja tensió amb la companyia Catalana de Gas i Electricitat. Gràcies al seu esforç, els clients d’Electra Caldense han gaudit, durant més d’un segle, d’un subministrament de qualitat i quantitat adequada.

Més de 100 anys al costat dels nostres clients

Durant tots els seus anys d’història, Electra Caldense ha hagut de superar moltes dificultats i adaptar-se als canvis del temps. Gràcies al seu esforç i a la fidelitat dels seus clients, l’empresa creixia a un ritme constant, tant pel que fa a la xarxa com al nombre d’abonats.

Finalment, l’any 1990, Electra Caldense va començar a subministrar llum a altres municipis. Així, també es van unir a la xarxa Sant Feliu de Codines, Gallifa, Palau Solità i Plegamans, Sentmenat, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Bigues i Riells i Sant Eulàlia de Ronçana.

Per poder millorar el servei als seus clients l’Electra ha comprat algunes xarxes de Fecsa-Endesa d’alguns municipis de la zona, millorant-la i adaptant-la.

Alguns d’aquests municipis inclouen Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa. Però Electra Caldense no solament va adquirir les xarxes. També es van realitzar renovacions i millores en elles, com canviar-les a la tensió de 25 kV.

La modernització forma part de l’afany d’Electra Caldense, que pretén oferir sempre el millor a tots els seus clients.

L’Electra esdevé distribuidora de cap a peus.

Al desembre del 2012 es va posar en marxa la nova subestació 220/25 kV “Can Vinyals”, d’Electra Caldense, S.A., situada en el terme municipal de Sentmenat. Amb aquesta instal·lació, , l’Electra ha esdevingut una empresa distribuidora de cap a peus, en no dependre d’altres empreses de distribució, i completa el projecte iniciat l’any 1917 quan un grup d’emprenedors calderins va fundar l’Electra Caldense amb la finalitat d’oferir als ciutadans i a les empreses un servei elèctric de qualitat i en quantitat.

La innovació i la modernitat: el futur d’Electra Caldense.

A més d’oferir un gran servei de distribució d’electricitat a tota la zona, Electra també ha col·laborat en altres projectes de caràcter innovador i modern.

Alguns dels municipis que s’han beneficiat d’aquests projectes són Sallent i Lleida, on Electra Caldense ha col·laborat en la creació d’infraestructures elèctriques que responguessin adequadament a les necessitats del territori i els municipis.

La contínua millora de l’empresa i la fidelitat dels clients durant més de 100 anys són el passat, el present i el futur d’Electra Caldense.

Subestació de Lleida

Subestació de Sallent